назад
30.11.16

Створення чергового мобільного пункту консультування громадян у віддаленому районі

25 листопада 2016 року працівниками Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги здійснено черговий виїзд до віддаленого населеного пункту, а саме, до села Зорівка Золотоніського району.

Правові потреби у віддалених громадах у більшості випадків залишаються незадоволеними, і питання рівного доступу до правосуддя є відкритим, для вирішення цих завдань сторони домовилися про створення на базі Зорівської сільської ради пункту мобільного консультування, який буде здійснювати виїзди кожного другого тижня місяця та за потребою.

На базі сільської ради працівниками центру було проведено консультування. Питання, з якими зверталися громадяни стосувалися переважно порядку оформлення субсидії, соціального забезпечення та порядку спадкування.

zoloton-11-02

У приміщенні Зорівської сільської ради було оформлено правовий куточок.

З метою інформування молоді про можливості, які надає система безоплатної правової допомоги, проведено інформаційну годину з учнями 11 класу Зорівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Золотоніського району. Працівники центру ознайомили старшокласників із діяльністю Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та розповіли про можливості захисту порушених прав дітей в кримінальному, цивільному та адміністративному судочинстві. Серед педагогічних працівників та учнів навчального закладу були поширені інформаційні листівки, буклети та пам’ятки, які роз’яснюють, як скористатись правом на безоплатну правову допомогу.

Завершальним етапом поїздки стало вуличне інформування територіальних громад сіл Зорівка та Вознесенське.

Крім того, цього ж дня, на виконання Локального плану заходів Золотоніського місцевого центру з надання БВПД на 4 квартал, працівниками центру було взято участь у навчальному тренінгу з питань подолання агресії в молодіжному середовищі, який проходив на базі ДНЗ “Золотоніський професійний ліцей”. Актуальними питаннями заходу були: причини агресивності в учнів, методи корекції, а також стратегії роботи з даного питання працівників- психологів. Спеціалісти центру, в свою чергу, теж поділилися досвідом роботи із психологічно складними клієнтами та методами роботи з ними.

zolotonosha11-01

По завершенню заходу працівники центру поширили серед педагогів інформаційний матеріал про БВПД з контактними даними центру.