назад

Створення мобільного пункту консультування у Луцьку

Punkt Lutsk 118 січня 2016 року з метою створення та забезпечення роботи мобільного пункту юридичного консультування ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (в тому числі учасників АТО) відбулася робоча зустріч в. о. директора Луцького місцевого центру з надання БВПД Ірини Войчук з головним лікарем Волинського обласного госпіталю ветеранів війни Тетяною Масіковою.

В ході зустрічі були обговорені питання організації мобільного пункту консультування для пацієнтів закладу. Зокрема, пані Тетяна повідомила, що на сьогодні в госпіталі створений медико-психологічний реабілітаційний центр для учасників АТО. Саме на базі цього центру вона запропонувала організувати роботу мобільного пункту Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

В кінці зустрічі головний лікар запропонувала запросити та вислухати першого клієнта консультаційного пункту – одного з учасників АТО, так званого «кіборга», котрий наразі перебуває на реабілітації в госпіталі.

За словами пана Ігоря, його поранення в бою за Донецький аеропорт військово-лікарською комісією було кваліфіковано як таке, що пов’язане з проходженням військової служби, а не з участю у бойових діях. У медичній документації бійця відсутня довідка про обставини травми, а це зменшує обсяг встановлених державою пільг.

В. о. директора Луцького місцевого центру з надання БВПД Ірина Войчук відразу ж зафіксувала звернення учасника АТО, прийняла від нього всі необхідні документи та повідомила, що найближчим часом йому буде призначений адвокат.

Punkt Lutsk 1

Punkt Lutsk 3

Punkt Lutsk 2

Punkt Lutsk 4

Punkt Lutsk 6

Punkt Lutsk 7

Punkt Lutsk 5

Punkt Lutsk 8

Punkt Lutsk 9