назад
27.12.18

Стягнути матеріальну і моральну шкоду, завдану внаслідок знищення врожаю, чоловікові допоміг адвокат системи БПД

image1До Херсонського місцевого центру з надання БВПД звернувся гр. Р., який потребував вторинної правової допомоги, що передбачала складання позовної заяви та представництва його інтересів у суді в цивільній справі про стягнення матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок знищення врожаю.

Суть справи полягала в наступному: 09.01.2018 року адміністративна комісія при виконанні Токарівської сільської ради Білозерського району Херсонської області прийняла рішення про притягнення сусідки гр. Р. до адміністративної відповідальності на підставі ст.104 КУпАП, у зв´язку із знищенням врожаю сільськогосподарських культур на земельній ділянці клієнта великою рогатою худобою, яка належить сусідці.

Херсонський місцевий центр для надання БВПД на підставі доручення №948-Д від 24.01.2018 призначив клієнтові адвоката Володимира Фінкевича.

Узгодивши правову позицію з клієнтом, адвокат склав та подав до суду позовну заяву про стягнення з винуватиці матеріальної шкоди за знищення врожаю в сумі 5474,20 грн та моральної шкоди в сумі 15000 грн.

У судовому засіданні адвокат підтримав позовні вимоги, довів їх обґрунтованість та наполягав на задоволенні позову.

Дослідивши матеріали справи, суд задовольнив позов, стягнувши з власниці худоби на користь клієнта 5474,20 грн. в рахунок відшкодування матеріальної шкоди та 15000 грн. в рахунок відшкодування моральної шкоди та поклав на відповідача витрати по сплаті судового збору в сумі 704,80 грн.

З повним текстом судового рішення можна ознайомитися на наступним посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/74014010