назад

Суд виділив в натурі майно квартири, що є у спільній частковій власності

chastkyДо Першого львівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась особа з особливими потребами пані Надія з метою представлення її інтересів у справі про виділення в натурі часток з майна, що знаходиться у спільній частковій власності. Вона пояснила, що є власником 3/5 ідеальних часток квартири, що знаходиться у м. Львові.

За словами жінки, двом її донькам на праві власності належить по 1/5 ідеальних часток зазначеної квартири. У квартиру є два входи. Одна з доньок проживає з матір’ю, інша – у іншій частині квартири.

Позаяк виникли розбіжності в оплаті за комунальні послуги між власниками квартири, жінка пояснила, що з’явилася необхідність у виділенні із спільного майна часток в натурі з метою подальшого оформлення окремих особових рахунків з оплати за комунальні послуги. При цьому донька, що проживає з матір’ю, не заперечує проти такого виділення часток в натурі.

Доручення Центру отримав адвокат Володимир Яцишин, що діє за контрактом з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області, який пояснив клієнтці, що дане питання вирішується в судовому порядку шляхом подання відповідної заяви.

Адвокат склав позовну заяву про виділення в натурі часток з майна, що є у спільній частковій власності, повно та всебічно її обгрунтувавши. 

У своїх доводах Володимир Яцишин керувався цивільним законодавством (ст.ст.355, 356, 364 ЦК України).

В результаті, рішенням Франківського районного суду м. Львова позовні вимоги задоволено повністю.

Нагадуємо, за детальною інформацією з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги звертайтесь до Першого львівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою:

м. Львів, вул. Генерала Чупринки, 71; конт.тел: (032) 237-08-09.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).