назад

Суд виправдав мешканку Комсомольська за недоведеністю її вини у вчиненні злочину.

pd

      Адвокат Ганна Бойченко у суді довела невинуватість своєї клієнтки – одинокої матері неповнолітньої дитини, яку обвинувачували у незаконному заволодінні державними коштами, вчинене шляхом обману при оформленні та отриманні соціальної допомоги на дитину.

         Органами досудового розслідування гр.. К. обвинувачувалась в тому, що маючи умисел на незаконне отримання державної соціальної допомоги на дітей одиноким матерям, звернулась до управління праці та соціального захисту населення та в заяві, декларації про доходи і майновий стан внесла завідомо неправдиві відомості, зазначивши, що виховує дитину самостійно та не повідомила про встановлення батьківства відносно неповнолітньої дитини. Зазначені дії призвели до незаконного, на думку слідства, отримання нею виплат з Державного бюджету України на суму понад 7000 грн. За скоєння такого злочину законодавством передбачено покарання у вигляді штрафу у розмірі до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

         Враховуючи, що гр. К належить до категорії малозабезпечених, Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області їй було призначено захисника – Ганну Бойченко, з оплатою її послуг за рахунок держави.

         Адвокат, після бесіди з підзахисною та ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, визначила порядок дій щодо захисту клієнтки та надала суду переконливі докази на підтвердження її невинуватості. Зібрані захисником документальні підтвердження свідчать, що на момент звернення для призначення їй допомоги гр. К. мала право на її отримання та обман з метою заволодіння державними коштами у її діях відсутній.

         Суд, дослідивши надані стороною захисту докази визнав, що в діях відсутній склад злочину, а тому гр.К. є невинною у скоєнні кримінального правопорушення, та підлягає виправданню.