назад

Суд виправдав мешканця м.Комсомольськ за відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення

pd     Адвокат системи безоплатної вторинної правової допомоги Андрій Ялисоветський у суді довів невинуватість свого клієнта, якого обвинувачували в крадіжці особистого майна за попередньою змовою групою осіб.

         Правоохоронними органами було порушено кримінальну справу відносно мешканця м.Комсомольськ, раніше неодноразово засудженого, за ч.2ст.15 та ч. 3 ст 185 Кримінального Кодексу України за фактом вчинення крадіжки. Покарання за вчинення такого злочину передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

    Громадянин обвинувачувався в тому, що за попередньою змовою з іншою особою, маючи умисел на викрадення чужого майна ,пошкодивши навісний замок вхідних дверей підвального приміщення будинку, проник до приміщення даного підвалу та зрізав кабель.

Чоловіку, який має статус малозабезпеченого та не в змозі оплатити послуги адвоката, Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області було призначено адвоката Андрія Ялисоветського за рахунок державних коштів.

Під час конфіденційного побачення адвокат з’ясував, що у клієнта є алібі та свідки, які мають змогу підтвердити це.

     Адвокат під час судового розгляду заявив клопотання про допит свідків, покази яких мали підтвердити алібі підзахисного, про те сторона обвинувачення була проти. Незважаючи на спротив сторони обвинувачення захиснику вдалось довести невинуватість свого клієнта, який був виправданий судом. Прокуратура не погодилася з рішенням суду та оскаржила його до Апеляційного суду Полтавської області, який , розглянувши апеляцію прокурора щодо незаконності вироку та виправдання  обвинуваченого, визнав законність рішення суду першої інстанції.