назад

Суд забезпечив виконання підприємством санітарних норм

29084931 w200 h200 fura 2Адвокат Сергій Романів представляв за контрактом із Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області в Червоноградському міському суді інтереси клієнтки, яка звернулась із позовом про заборону Товариству з обмеженою відповідальністю здійснювати розвантаження товарів зі сторони житлового будинку №19 на вул. Грушевського у м. Червонограді. Позивач звернулася з проханням перенести місце розвантаження товарів відповідно до вимог п.55 Санітарних правил для підприємств продовольчої торгівлі.

Адвокат Романів у позові зіслався на те, що вікна квартири клієнтки, що знаходиться на першому поверсі, виходять у двір будинку, від якого на відстані півтора метри знаходиться складське приміщення магазину, що належить зазначеному підприємству. У зв’язку з цим здійснюється розвантаження товару для магазину, що спричиняє шум, який не відповідає санітарним нормам та завдає позивачці значних незручностей.

Варто зазначити, що позивачка зверталася щодо порушення відповідачем санітарних норм у Червоноградську міську раду, однак проблема і надалі залишалась невирішеною.

Червоноградський міський суд Львівської області, взявши до уваги докази адвоката Сергія Романіва, зокрема «Санітарні правила для підприємств продовольчої торгівлі» (п.53, 55), згідно з якими не допускається завантаження товарів зі сторони двору житлового будинку, де розташовані вікна і входи у квартири – лише з краю житлових приміщень, які не мають вікон; із підземних тунелів; зі сторони магістралей, за наявності спеціальних розвантажувальних приміщень, – своїм Рішенням позов задоволив, зобов’язавши ТзОВ перенести місце розвантаження товарів відповідно до санітарних норм.