назад

Судді – наші партнери у захисті прав людини

WP 20170726 003Наприкінці липня 2017 року директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Павло Наливайко та начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Володимир Антонцев побували з робочим візитом у Донецькій області.

       Одним з місць, куди було заплановано робочі візити, став Апеляційний суд Донецької області. Саме туди, на зустріч з новопризначеним заступником голови Апеляційного суду Донецької області у м. Маріуполь Ростиславом Герцикомсекретарем судової палати у кримінальних справах та справах про адміністративні правопорушення Геннадієм Гришиним, а також суддями Апеляційного суду Донецької області у м. Маріуполь, 26 липня, разом з заступником директора Регіонального центру Оксаною Савицькою і відповідальної за здійснення моніторингу дотримання адвокатами та її надавачами стандартів якості надання БПД у Донецькій області Світланою Солейко завітали запоріжці.

       На початку заходу, Павло Наливайко звернув увагу присутніх на внесені з січня 2017 року зміни до ЗУ «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола суб’єктів права на безоплатну правову допомогу, у зв’язку з чим, закликав звертати на це увагу під час розгляду справ відносно вразливих категорій громадян, які можуть скористатися правом на безоплатну правову допомогу. 

       Володимир  Антонцев нагадав вимоги до складання ухвал про залучення захисника, порядок призначення захисника свідкам і потерпілим у кримінальних провадженнях, підстави відмови адвоката від здійснення захисту і підстави відмови підозрюваного від захисника та коли участь захисника у справі є обов’язковою.

       Учасники зустрічі обговорили проблемні питання, які виникають під час взаємодії судових органів з центрами з надання  БВПД та адвокатами, що надають безоплатну вторинну правову допомогу у Донецькій області.

       Завершуючи виступ, Павло Наливайко повідомив присутнім, що в області працюють два місцевих центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги – у Маріуполі та Краматорську,  а також  17  бюро правової допомоги. І що, як в центрах так і в бюро, кожен може отримати фахову юридичну консультацію, а вразливим категоріям громадян, при потребі, буде призначено адвоката для представництва і захисту  інтересів у суді, послуги якого відшкодує держава.

Для отримання безоплатної правової допомоги звертайтеся за адресами:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях 

Запорізька область: 

– адреса: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 8-й поверх

– телефон: (061) 224-44-50

Донецька область:

–  адреса: м. Маріуполь, вул. Зелiнського, 27а

– телефон: (099) 768-25-67

– е:mail: office.donetsk-zaporizhzhya@legalaid.zp.ua 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103