назад

Судом ухвалено рішення про стягнення аліментів на користь малозабезпеченої матері

kids place-520x245До Другого львівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася громадянка К. для представництва її інтересів у суді з питання стягнення аліментів на утримання сина. Звернулася жінка до Центру за порадою знайомих.

Центром прийнято рішення про надання клієнтці такої допомоги як малозабезпеченій особі. Відповідно до доручення Другого львівського МЦ з надання БВПД справу вів адвокат Роман Мельник.

За словами позивачки, її спільне сімейне життя з чоловіком не склалося через відсутність взаєморозуміння між ними, розходження поглядів на сімейні відносини та сімейні обов′язки щодо виховання сина та ведення спільного господарства. Вже близько двох років позивачка та відповідач не живуть однією сім′єю, не ведуть спільного господарства та зареєстровані і проживають за різними адресами хоча і надалі перебувають у шлюбі. Їхній малолітній син 2014 року народження проживає з матір′ю і повністю перебуває на її утриманні.

Під час надання правової допомоги адвокат зібрав інформацію щодо місця праці та матеріального становища відповідача, а також довів неможливість клієнтки самостійно утримувати сина, оскільки вона не працює, а лише отримує соціальну допомогу на дитину відповідного віку.

Галицький районний суд міста Львова на підставі матеріалів справи, вимог Сімейного кодексу України (статей 180, 182) та враховуючи доводи адвоката повністю задоволив позов клієнтки, ухваливши стягувати з відповідача аліменти на користь позивачки на утримання сина у розмірі ¼ частини від усіх видів його заробітку.

Нагадаємо, за детальною інформацією з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги звертайтесь до Другого львівського місцевого центру з надання БВПД за адресою: м. Львів, вул. Винниченка, 30; конт. тел.: (032) 255-65-71.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області:
м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).