назад

Сумська обласна ветеранська організація Асоціації ветеранів Міністерства внутрішніх справ України – новий партнер у захисті прав

В умовах сьогодення гостро постає питання підтримки ветеранів війни, праці, органів внутрішніх справ, військової служби та пенсіонерів Міністерства внутрішніх справ України. Розуміючи необхідність розширення та вдосконалення існуючих напрямків правового  захисту та підтримки таких людей і важливість співпраці в цьому питанні з громадськістю, Регіональний  центр з надання БВПД у Сумській області та  громадська організація «Сумська обласна ветеранська організація Асоціації ветеранів Міністерства внутрішніх справ України» підписали Меморандум про співпрацю.

«Наша співпраця направлена задля  вирішення проблемних питань даної категорії. У окремих положеннях законів України «Про безоплатну правову допомогу» та «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», визначено пільги ветеранам війни, учасникам бойових дій, інвалідів війни та прирівняних до них осіб. Наші місцеві центри з надання БВПД надають таку  правову допомогу в інтересах осіб, які потребують безоплатної правової допомоги, а також забезпечують доступ до правової допомоги. Переконана, що реалізація запланованих напрямків співпраці буде корисною для обох сторін», – зазначила очільниця Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олена Демченко.

Налагодження прямих зв’язків між громадською організацією та системою безоплатної правової допомоги, побудоване на принципах взаєморозуміння та розвитку довгострокових відносин у напрямку забезпечення гарантій державного захисту конституційних прав і свобод ветеранів війни, праці, військової служби, органів внутрішніх справ.

Сторони висловили сподівання, що практика проведення спільних заходів з питань героїко-патріотичного виховання молодих працівників підрозділів Головного управління Національної поліції в Сумській області, молоді на принципах відданості Батьківщині, своєму службовому обов’язку  надаватиме позитивні результати.

 За словами  Дмитра Демченка, голови громадської організації, «така співпраця із системою безоплатної правової допомоги передбачає діяльність у плані захисту прав, підтримки законних інтересів ветеранів Міністерства внутрішніх справ, збереження і примноження кращих традицій, що склалися в територіальних органах Національної поліції краю, популяризацію правової культури серед населення, підвищення обізнаності ветеранів  щодо прав та  шляхів їх захисту. Цей Меморандум сприятиме забезпеченню соціальної справедливості, пріоритету загальнолюдських цінностей, захисту законних прав членів громадської організації».