назад

Сумський місцевий центр продовжує «Дії заради майбутнього: захисти себе зараз»

SuM 2017 08 10 seminar 410 серпня в приміщенні Сумської районної державної адміністрації проведено семінар навчання для параюристів, голів сільських рад та Громадських організацій Сумського району. Для Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведення таких семінарів є колосальним досвідом для надання правової допомоги населенню в подальшому, а параюристи, отримавши інформацію, зможуть донести до громадськості питання, що обговорювались. У зв’язку з тим, що впровадження реформ в Україні триває, співробітники повинні бути в курсі усіх нововведень, адже до Центру часто звертаються громадяни, права яких порушено.

Семінар проходив в два блоки: в першому розглядалась медицина, а в другому саме пробація. «Для того, щоб впровадити медичну реформу, потрібно пройти чимало перешкод. Після прийняття законопроектів складеться повне уявлення щодо даної проблеми», – сказалаадвокат системи БВПД, фахівець з медичного права та аудитор Ольга.

SuM 2017 08 10 seminar 1

Вікторією Малюк висвітлено алгоритм дій громадян в разі прийняття законопроектів та разом з Галиною Хометою розкрито тему щодо реімбурсації (отримання ліків за кошти держави за програмою «Доступні ліки»).

SuM 2017 08 10 seminar 2

Щодо медичного страхування, то фахівцем з страхування роз’яснено альтернативи загально-обов’язкового державного страхування. «Людина завчасно повинна думати про своє здоров’я та майбутнє. Страхування може полегшити шлях до одужання», – сказала Світлана Луценко.

SuM 2017 08 10 seminar 3

У другому блоці, начальник Сумського міжрайонного відділу з питань пробації Володимир Калайдов розкрив суть пробації та мету утворення цього відділу. Насамперед, пробація це система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого, а метою Центру є надання допомоги та роз’яснення прав та обов’язків таким особам.

SuM 2017 08 10 seminar 6

SuM 2017 08 10 seminar 5

За консультацією з будь яких правових питань, можна звернутися до Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Суми, вул. Покровська, 9/1 (вхід навпроти кінотеатру «Космос»), тел. 066 77 13 261, 098 38 06 938, 0542 66 51 08.