назад

Сумський місцевий центр з надання БВПД на форумі соціально спрямованих громадських організацій Сумської області

SuM 171120 12Три дні поспіль в колі активних та цікавих співрозмовників провели представники Сумського місцевого центру з надання БВПД – директор Валентина Трошечко та інтегратор Олена Бондар.

17-19 листопада за координування Громадської організації «Сумське громадське коло» була створена платформа для обговорення соціально спрямованих  проектів та обміну досвідом.

 

Учасники форуму ділилися думками, представили до уваги реалізовані проекти, мали змогу долучитися до  Обласної програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2016-2020 рр. та внести пропозиції.

SuM 171120 14 SuM 171120 15

Особливості взаємодії з громадськими організаціями були розкриті через  роботу Сумського місцевого центру.

Валентина Трошечко зазначила: «Важливо скоординувати спільні зусилля та створити дієву систему безоплатної правової допомоги в Сумському регіоні.  Залучення партнерів для надання фахової допомоги є однією із складових успіху в реалізації програми безоплатної правової допомоги». Також були представлені спільні комунікаційні заходи та навчальні тренінги, проведені у поточному році, із залученням фахівців правової сфери.

SuM 171120 17 SuM 171120 16 SuM 171120 13

Форум супроводжувався низкою майстер-класів , які додали нових знань. Досвід розвинених країн у розвитку громадського сектору представив керівник Центру досліджень регіональної безпеки Микола Назаров, про інформаційні ресурси для діяльності громадських організацій розповіла доцент Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка Ольга Полякова, координатор Сумського обласного прес-клубу Алла Федорина розкрила алгоритм співпраці громадських організацій зі ЗМІ, доктор психологічних наук Галина Бевз провела  соціогру «Коло єднання в громаді».

SuM 171120 11

 

Захід завершився підведенням підсумків, виробленням спільних поглядів щодо реалізації соціальних програм.