назад

Сила знань: правопросвітницькі лекції для молоді

5Правова освіта та правове виховання дітей та молоді формують їхню свідомість і правову культуру. Саме тому фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області регулярно проводять правопросвітницькі заходи для школярів та студентів.

13 листопада заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська прочитала лекцію для учнів 10-11 класів Житомирської загальноосвітньої школи № 21. Вона розповіла про те, з якого віку наступає відповідальність дітей за кримінальні правопорушення та проступки? Яке покарання може бути визначено дитині? Чи несуть батьки відповідальність, та в якій мірі, за шкоду, завдану малолітніми, неповнолітніми дітьми? Подібні цікаві лекції – важливий елемент профілактики злочинності серед неповнолітніх і розширення правових знання дітей.

R3 R1

14 листопада до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області, на «День відкритих дверей», завітали студенти 4 курсу Житомирського державного університу імені Івана Франка. Начальник відділу організаційної роботи юридичного забезпечення діяльності та персоналу регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олена Вовнюк розповіла про систему безоплатної правової допомоги в Україні. Акцентувала увагу школярів на тому, що з 2017 року розширилось коло осіб, які мають право скористатись допомогою професійного адвоката, послуги якого оплачує держава. Вона проінформувала і про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я маю право!». Головне завдання проекту підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві.

7

Цього ж дня заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська прочитала лекцію на тему «Кібербулінг» для учнів 9-го класу Житомирської загальноосвітньої школи № 8. Кібербулінг – новітня форма агресії, з використанням інформаційно-комунікаційних засобів: мобільних телефонів, електронної пошти, соціальних мереж тощо. Про правові аспекти захисту від цькування та образ в інтернеті детально розповіла Наталія Радушинська.

8 школа

16 листопада начальник відділу організаційної роботи юридичного забезпечення діяльності та персоналу регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олена Вовнюк зустрілась із студентами 3-го курсу Житомирського автомобільно-дорожнього коледжу. Вона ознайомила студентів з тим, які правові послуги включає безоплатна первинна та вторинна правова допомога, хто є суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу та який порядок звернення за її наданням до центрів з надання БВПД. Розповіла про правопросвітницький проект «Я маю право!», та нагадала, що в рамках його реалізації працює офіційний веб-сайт проекту, де кожен може знайти багато цікавої та корисної інформації.

IMG-32fe9dc130ea188d8a674ae08ff24497-V IMG-3465a782d3eb4f48c4e8ef4eaf60f516-V

 {module РЦ}