назад

Симпозіум “Протидія незаконній міграції та торгівлі людьми”

211-12 березня 2016 року Представники Регіонального центру з надання ‪БВПД в Івано-Франківській області та Івано-Франківського місцевого центру взяли участь у Міжнародному науково-практичному симпозіумі “Протидія незаконній міграції та торгівлі людьми”. Захід проходив на базі Івано-Франківського університету імені Короля Данила Галицького.

Учасниками симпозіуму стали представники навчальних закладів, органів виконавчої, судової влади, органів місцевого самоврядування та громадських організацій не тільки з України, але і з таких країн як Грузія, Угорщина, Молдова, Білорусь.

Учасники заходу зокрема обговорили стан справ в Україні щодо протидії нелегальній міграції, торгівлі людьми та захисту прав осіб, які постраждали від неї, зокрема, про основні нормативно-правові акти, які регулюють діяльність у сфері протидії торгівлі людьми, – Закон України «Про протидію торгівлі людьми», постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми».

У рамках заходу також розглядались питання превентивної роботи з внутрішньо переміщеними особами щодо протидії торгівлі людьми та захисту їх прав з боку, у тому числі, громадських організацій. Із зазначеного питання виступив юрист-координатор УГСПЛ в Івано-Франківській області Юрій Вацик та представник ГО Ла-Страда Анна Саєнко.

Вони висловили думку про необхідність внесення змін до ЗУ «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб». Представники ГО також розповіли про особливості набуття статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.

Участь у заході від Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області взяв заступник директора Володимир Ковальчук. Від Івано-Франківського місцевого центру з надання БВПД – директор центру Віталій Стусяк та начальник відділу Максим Субота.


{gallery}pictures/2016.03.14_симпозіум{/gallery}