назад

Система безоплатної правової допомоги Рівненщини – на захисті прав засуджених

гол

Днями у Городищенській виправній колонії №96 відбувся День відкритих дверей за участю представників державних органів та громадських організацій. Участь у заході також взяв фахівець організації надання БВПД Регіонального центру Павло Бірук.


Такі заходи проводяться з метою уникнення випадків неналежного поводження із засудженими, забезпечення їх прав в умовах позбавлення волі, своєчасного реагування на звернення щодо неналежних умов тримання та забезпечення прозорості функціонування установи.


Після короткої історичної довідки про історію установи та обговорення відповідних заходів особистої безпеки, порядку та правил перебування на території, яка охороняється, запрошені у супроводі керівництва колонії ознайомилися з умовами тримання, праці, побуту та навчання засуджених, організації соціально-виховної, психологічної роботи та правової просвіти.


2


Окрім того, учасники заходу відвідали кімнати тривалих побачень, навчальний центр при установі, складальну дільницю виробничої зони, їдальню, кімнату психо-емоційного розвантаження, приміщення загальноосвітньої школи та молитовної кімнати, а також сектор максимального рівня безпеки, де відбувають покарання чоловіки, засуджені до довічного позбавлення волі.


Учасники Дня  відкритих дверей обговорили ряд проблемних питань щодо діяльності установи та взаємодії з державними і громадськими організаціями в частині забезпечення належних умов тримання, захисту прав засуджених.


Також Павло Бірук роз’яснив присутнім, які види правових послуг надає Регіональний центр, процедуру їх надання, порядок, зміст та форму звернення до Регіонального центру з метою отримання безоплатної вторинної правової допомоги.


1


Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).