назад

Система безоплатної правової допомоги та прокуратура: нові грані взаємодії

гол

З метою визначення основних засад організації взаємодії системи безоплатної правової допомоги та органів прокуратури Рівненщини директор Регіонального центру з надання БВПД Василь Овдіюк вчора, 13 лютого, зустрівся з керівництвом прокуратури Рівненської області.


У рамках зустрічі з першим заступником прокурора Рівненської області Ігорем Ольшанецьким Василь Овдіюк обговорив питання забезпечення конституційних прав громадян під час досудового розслідування, акцентувавши увагу на ролі прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво.

 

Також Василь Овдіюк звернув увагу на необхідність співпраці при забезпеченні прав громадян, які перебувають в місцях несвободи. Однак з функцій прокуратури якраз і полягає у нагляді за дотриманням прав ув’язнених та засуджених. Окремо обговорили питання реагування прокуратури області на інформаційні листи Регіонального центру з надання БВПД про виявлені факти порушень під час затримання громадян.


1


Із заступником прокурора області Тарасом Ільящуком директор Регіонального центру обговорив питання взаємодії щодо представництва інтересів громадян з категорії соціально незахищених верств населення. У зв’язку з тим, що нині прокуратура здійснює представництво лише в інтересах держави, всі громадяни, які звертаються в органи прокуратури з вказаних питань, направляють до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.


2


Також Василь Овдіюк зустрівся з ветеранами органів прокуратури та проінформував їх про діяльність системи безоплатної правової допомоги.


3


Також директор Регіонального центру розповів про можливість отримати безоплатну правничу допомогу шляхом звернення до місцевих центрів та бюро правової допомоги, мережа яких працює по всій України.


4


Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).