назад
02.03.16

Система БПД достроково перейшла до системи електронних закупівель

fe9713256776Із 1 березня 2016 року у Координаційному центрі з надання правової допомоги та його територіальних відділеннях – регіональних та місцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги – здійснено перехід до електронної системи державних закупівель.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII з 1 квітня 2016 року центральні органи виконавчої влади та замовники, що здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання, переходять до системи електронних закупівель; з 1 серпня 2016 року – переходять усі замовники.

Користуючись пунктом 4 розділу ІХ «Прикінцеві та перехідні положення» згаданого закону, наказом Координаційного центру від 26.02.2016 № 11 затверджено Порядок застосування системи електронних закупівель, який із 01 березня 2016 року поширюється на Координаційний центр, регіональні та місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Тож починаючи з 1 березня 2016 року закупівлі товарів, робіт та послуг, вартість яких є меншою за вартість, що встановлена в частині першій статті 2 Закону України «Про публічні закупівлі», буде здійснюватися Координаційним центром та центрами з надання БВПД відповідно до затвердженого порядку.

Наразі центрами проводяться усі необхідні дії спрямовані на приєднання до системи електронних закупівель, що буде реалізовано впродовж двотижневого періоду.

Нагадаємо, ЗУ «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII має на меті забезпечення ефективного та прозорого здійснення закупівель, створення конкурентного середовища у сфері публічних закупівель, запобігання проявам корупції у цій сфері, розвиток добросовісної конкуренції. Ним встановлюються правові та економічні засади здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб держави та територіальної громади, у тому числі через систему електронних закупівель. Система електронних закупівель – програмний комплекс, розроблений для проведення закупівлі та призначений для відбору постачальників товарів, робіт та послуг шляхом проведення електронного реверсивного аукціону (процес поступового зниження ціни пропозицій учасників у системі електронних закупівель).

Додатково:

Наказ Координаційного центру «Про внесення змін до Порядку застосування системи електронних закупівель» від 12 березня 2016 року

Наказ Координаційного центру «Про внесення змін до Порядку застосування системи електронних закупівель» від 31 березня 2016 року

 

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter