назад

Система БПД – на захисті прав учасників АТО

    У понеділок, 18 вересня, в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області, з метою вирішення найбільш актуальних правових питань учасників АТО, відбулася робоча зустріч заступника директора РЦ Лариси Фучко та адвоката, який співпрацює з системою безоплатної правової допомоги Ларисою Жук, зі старшим інспектором відділення бойової підготовки, інструктором з тактичної медицини полку особливого призначення, начальником медичної служби полку “Миротворець”,  учасником антитерористичної операції Тарасом Благою.

  Учасники зустрічі обговорили найактуальніші проблеми, з якими стикаються представники цієї категорії. Зокрема, Л.Жук наголосила, що нині часто перед учасниками АТО постають питання отримання ними пільг, передбачених законодавчо: це й отримання посвідчення учасника бойових дій, і призначення та виплата соціальної допомоги, і санаторно-курортне лікування, і отримання ними земельних ділянок тощо. Тарас Блага зазначив, що окрім цього, майже кожен другий учасник АТО має проблему з кредитами. Саме у вирішенні «кредитної справи» допомогла йому адвокат системи БПД Лариса Жук, яка отримала доручення Ужгородського місцевого центру з надання БВПД щодо представництва його інтересів у суді.

T.Blaha 2
  Лариса Фучко поінформувала Т.Благу щодо права кожного громадянина на безоплатну первинну правову допомогу та право визначених законом категорій осіб та учасників АТО на безоплатну вторинну правову допомогу. Заступник директора Регіонального центру також надала військовику інформаційні матеріали консультативного характеру та буклети з контактними даними місцевих центрів та бюро, які Тарас Блага розповсюдить серед своїх однослуживців.