назад

Система БПД на захисті прав внутрішньо переміщених осіб

2017 08 29R1Сьогодні, 29 серпня 2017 року, на базі Чернівецького міського центру зайнятості (м. Чернівці, вул Воробкевича, 37) відбувся тематичний семінар для внутрішньо переміщених осіб.

Завдяки налагодженій співпраці з Чернівецьким міським центром зайнятості до участі у заході також було запрошено фахівців системи безоплатної правової допомоги краю.

Так, інформували учасників семінару директор Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Мінтенко, а також начальник відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Жанна Патєхіна.

Під час семінару фахівці системи безоплатної правової допомоги ознайомили присутніх з основними завданнями та напрямками роботи системи БПД, розповіли про правові послуги, які надають громадянам центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги, навели приклади проблемних правових питань з якими зазвичай звертаються по допомогу внутрішньо переміщені особи та приклади успішної практики надання безоплатної правової допомоги та захисту прав такої категорії осіб, надали необхідну контактну та довідкову інформацію тощо.

Окрім того, учасникам семінару було надано первинну правову допомогу (консультації та роз’яснення), зокрема з питань пенсійного забезпечення (зміни та нововведення, які очікують від пенсійної реформи, нинішні умови призначення пенсій, стаж роботи, ін.), соціального забезпечення (види соціальних виплат, умови нарахування), інших питань реалізації та захисту прав внутрішньо переміщених осіб (працевлаштування, відновлення втрачених документів, придбання житла тощо).

Контактна інформація! Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. В. Аксенина, 5.

Контактний телефон: (0 372) 55 31 38.

Звернутися до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1.

Контактні телефони: (0 372) 55 36 12 або 55 36 14.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).