назад
26.02.19

Система БПД посилює медіацію у сімейних та спадкових спорах

mediation smallЗабезпечення доступу вразливих груп населення до медіації у сімейних та спадкових спорах. Це головна мета проекту, що реалізується з лютого по вересень цього року у Вінницькій, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях.

«Практично кожне шосте звернення, з яким торік зверталися українці для отримання правової допомоги, стосувалося сімейного права. Кожне десяте звернення – з питань спадкового права. Тому медіація украй важлива для клієнтів системи БПД», – зазначив директор Координаційного центру з надання правої допомоги Олексій Бонюк.

У рамках проекту працівники місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги вчитимуться ідентифікувати сімейні та спадкові справи, в яких доцільно застосувати медіацію. На базі одного з місцевих центрів з надання БВПД буде відкрито «простір без конфліктів», тобто, кабінет медіації, в якому сторони зможуть вирішувати сімейний або спадковий спір за допомогою медіатора. Будуть розроблені та поширені інформаційні матеріали щодо можливостей та переваг медіації у сімейних та спадкових спорах.

З числа працівників місцевих центрів з надання БВПД будуть підготовлені тренери. У подальшому вони навчатимуть працівників системи БПД на базі правових клубів PRAVOKATOR ідентифікувати медіабельні справи та кваліфіковано пропонувати клієнтам вирішити спір за допомогою медіації.

«Проект також спрямований на підтримку втілення положень Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині забезпечення доступу клієнтів центрів БВПД до медіації та дозволить завчасно підготувати працівників системи безоплатної правової допомоги до реалізації Закону України «Про медіацію», як тільки такий закон буде прийнятий», – зазначила менеджерка проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Оксана Кікоть.

Проект «Забезпечення доступу вразливих груп населення до медіації у сімейних та спадкових спорах» реалізується громадською спілкою «Українська академія медіації» у партнерстві з правовим клубом PRAVOKATOR.Одеса, за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги та фінансується Урядом Канади.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook                YouTube YouTube