назад
15.05.18

Система БПД повинна активізувати роботу з адвокатами ProBono

15.05.2018   ProBonoПід час супроводу складних та неординарних кримінальних справ, які ведуть адвокати системи БПД, варто більш активно запрошувати експертів та колег-адвокатів ProBono. Так вважає директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк. Залучення таких фахівців він називає «яскравим прикладом, коли адвокатура, система БПД та громадські організації об’єднуються в інтересах громадян для якісного вирішення їхніх правових проблем». 

Днями під час прийому громадян до Олексія Бонюка звернулась жінка, яка є однією з клієнток системи БПД. Кілька років тому вона прийшла до центру БВПД щодо надзвичайно складної справи, пов’язаної із неякісним наданням медичних послуг, що призвело до тяжких наслідків.

15.05.2018   prijom gromadyan

 

«Розуміючи важливість наявності спеціальних знань у цій сфері, ми запросили адвоката, експерта, члена Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики Національної асоціації адвокатів України Олександра Корнагу, який погодився допомогти безоплатно»,  розповів Олексій Бонюк.

Учасники зустрічі визначили алгоритм подальших дій по згаданій кримінальній справі Олексій Бонюк вважає, що активне залучення найкращих фахівців ProBono в якості консультантів допоможе адвокатам системи БПД забезпечити ефективний правовий захист пересічних громадян України.

Довідково:
Pro bono (від з лат. pro bono publico, дослівно — для суспільного добра) — фраза, яка означає професійні послуги, що надаються добровільно і безоплатно, для користі громади, особливо для тих осіб, які не мають коштів для оплати цих послуг. Послуги pro bono, головним чином, надають юридичні фірми, а також маркетингові, консалтингові, технологічні фірми та ін. Правники в більшості штатів США серед етичних засад діяльності, встановлених своєю правничою асоціацією (англ. – American Bar Association), мають обов’язок щорічно відпрацювати щонайменше 50 годин послугами pro bono.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook   YouTube YouTube    Google Google+  тTwitter