назад
13.02.19

Система БПД, правозахисні та громадські організації говоритимуть про виборчі права єдиним голосом

13.02GO 7Спільні зусилля правозахисної спільноти та громадянського суспільства мають бути спрямовані на інформування українців про виборчі права. Про це йшлося під час обговорення реалізації правопросвітницької кампанії «Я маю право голосу!». У зустрічі взяли участь представники Міністерства юстиції України, системи безоплатної правової допомоги, правозахисних та громадських організацій, міжнародних партнерів.

«Цього року в Україні відбудуться президентські та парламентські вибори. Ми маємо створити всі умови, щоб громадяни могли реалізувати свої виборчі права. Важливо, щоб кожна людина мала можливість отримати повну інформацію про порядок участі у виборах», – підкреслив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Саме на це спрямована правопросвітницька кампанія «Я маю право голосу!», що є частиною загальнонаціонального проекту «Я маю право!».

13.02GO 6

«Міністерством розроблено інформаційні матеріали, які на даний час знаходяться на погодженні у наших партнерів з Центральної виборчої комісії. Вказані матеріали стануть одним з інструментів реалізації правопросвітницької кампанії «Я маю право голосу!», яка реалізується Міністерством юстиції України спільно з Центральною виборчою комісією, системою БПД і громадськими організаціями. Переконаний, що поради, викладені в матеріалах, та інформаційні меседжі кампанії дозволять залучити максимальну кількість виборців до процесу побудови демократичної держави», – зазначив генеральний директор Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Міністерства юстиції України Владислав Власюк.

Географією кампанії «Я маю право голосу!» є всі населені пункти України. Система БПД має широкі можливості для розповсюдження правової інформації. Це мережа з понад 550 точок доступу, що охоплює всю країну (за винятком тимчасово окупованих територій). Правова допомога надається мешканцям найвіддаленіших населених пунктів та малобомільним громадянам. На це спрямована діяльність 3,5 тис. дистанційних та понад 13 тис. мобільних консультаційних пунктів. Отримати правову інформацію можна за безкоштовним номером 0 800 213 103, а також завітавши на довідково-інформаційну платформу «WikiLegalAid» (wiki.legalaid.gov.ua).

13.02GO 3

«Пріоритет системи БПД в цій інформаційній кампанії – реалізація та захист виборчих прав українців під час президентських та парламентських виборів. Запрошуємо всі зацікавлені сторони до партнерства з метою формування нового рівня правової культури громадян України», – заявив Олексій Бонюк.

Під час зустрічі були обговорені напрями співпраці щодо реалізації кампанії «Я маю право голосу!». Зокрема, йшлося про проведення «адресних» правопросвітницьких заходів для різних категорій виборців. У тому числі для молоді, яка голосує вперше, людей з обмеженими можливостями, внутрішньо переміщених осіб, військовослужбовців, засуджених тощо. Важливий напрям – виготовлення та розповсюдження інформаційних матеріалів про виборчі права громадян. Фахівці системи БПД, представники правозахисних та громадських організацій наголосили на важливості обміну знаннями, досвідом щодо захисту виборчих прав.

«Співпраця системи БПД, правозахисних та громадських організацій матиме ефект синергії. Кожна зі сторін має свій «профільний» практичний досвід. Для одних це робота з внутрішньо переміщеними особами, для інших – допомога людям з обмеженими можливостями, військовослужбовцям та іншим категоріям громадян. Разом ми здатні донести до кожного українця інформацію про те, як скористатися своїм виборчим правом та визначити майбутнє нашої країни», – наголосив Олексій Бонюк.

13.02GO OPORA 1


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook   YouTube YouTube