назад

Система БПД Рівненщини готується протидіяти поширенню епідемії коронавірусу

Сьогодні на засіданні Уряду прийнято рішення ввести на території України карантинні заходи задля недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції. Таким чином, на Рівненщині припиняється навчання у школах,садочках, університетах та закладах профтехосвіти.Також,скасовується проведення масових заходів де кількість учасників 200 і більше осіб.Як вберегтись від зараження коронавірусом,для фахівців центрів БПД області розповів представник Червоного Хреста в Україні Назар Ведєнєєв.

Правова допомога у будь-який час. Не зважаючи на карантин, центри БПД та бюро правової допомоги продовжуватимуть працювати у штатному режимі. Аби вберегтись від зараження коронавірусною інфекцією та не стати її перенощиком, для фахівців безоплатної правової допомоги було проведено навчальний семінар.

“Одним із приорітетів нашої роботи є правопросвітництво. Ми проводимо різноманітні заходи для населення під час яких доносимо правову інформацію та надеємо консультації. Проте,в зв’язку з впровадженням карантинних заходів ми дещо міняємо формат ведення правопросвітницької роботи. Завдяки співпраці з телеканалом “РІВНЕ 1″ щотижня наші фахівці розкривають усі тонкощі правовідносин. В прямому ефірі глядачі мають змогу задати своє питання та почути на нього фахову відповідь.Разом з тим, клієнти можуть отримати консультацію звернувшись на нашу гарячу лінію або ж онлайн на сайті Координаційного центру з надання правової допомоги”, – зазначив директор Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Василь Овдіюк.

Під час навчального семінару представник Червоного Хреста в Україні Назар Ведєнєєв детально розповів присутнім основні правила яких слід дотримуватись аби вберегтись від зараження коронавірусною інфекцією,зокрема:

  • регулярна дезинфекція робочих місць(столи та усі робочі поверхні, телефони, клавіатури, тощо);
  • регулярне те ретельне миття рук з дезинфікуючими засобами;
  • систематичне провітрювання приміщень;
  • наявність маскок для обличчя, інших тканинних засобів індивідуального захисту доступних на робочих місцях, де є скупчення людей.


Разом з тим, в центрах БВПД Рівненщини, в місцях найбільшого скупчення людей, вже розміщено інформаційні плакати для працівників та клієнтів де зруповані основні поради з протидії поширенню коронавірусу.