назад
26.06.19

Система БПД та профспілки консолідують зусилля для захисту трудових прав

26.06 FPU 4Центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги та територіальні об’єднання організацій профспілок взаємодіятимуть у захисті трудових прав українців. Меморандум про співпрацю Координаційного центру з надання правової допомоги та Федерації професійних спілок України був підписаний 25 червня.

«Минулого року надійшло майже 26 тисяч звернень щодо захисту трудових прав. Хоча це менше 5% у загальній статистиці, але вони надто болючі для людини і родини. Це невиплата заробітної плати, незаконне звільнення та стягнення. Це далеко не весь спектр порушень, адже фактично не звертаються по допомогу ті, кому відмовляють в офіційному оформленні чи змушують працювати понаднормово. Переконаний, що спільно з профспілками ми дамо українцям значно більше можливостей у захисті їхніх трудових прав», – переконаний директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

26.06 FPU 3 min

Координаційний центр та Федерація профспілок консолідують зусилля, спрямовані на реалізацію та захист права на працю, соціальний захист, об’єднання у профспілки та безоплатну правову допомогу.

Зокрема, планується розробити механізм перенаправлення людей, які звертаються до профспілкових об’єднань з правовими питаннями, до центрів з надання БВПД. Проводитиметься моніторинг та аналіз наявних проблем соціальної та правової захищеності громадян у сфері трудових відносин, розроблятимуться нові механізми захисту їхніх прав. Спільні семінари, конференції, тренінги допоможуть громадянам більше дізнатися про свої права та навчитися їх захищати. 

26.06 FPU 2 min


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook   YouTube YouTube