назад

Так зароджується співпраця

Фахівці Лебединського бюро правової допомоги Сергій Іванов та Євгенія Логвиненко, попередньо уклавши Меморандум про співпрацю, 25 жовтня 2016 року провели семінар у Лебединському міськрайонному центрі зайнятості.

Учасників ознайомили з конституційним правом на працю, свободу праці, заборону  примусової праці, розповіли про основні гарантії забезпечення права на працю. Здійснено порівняльний аналіз національного та зарубіжного законодавства з вище згаданих питань.

Начальник Лебединського бюро правової допомоги Сергій Іванов наголосив, що всі громадяни мають право на працю та захист від безробіття. Доречним було зазначити про соціальний захист населення від безробіття, який здійснюється на основі положень Конституції України, основ законодавства України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», «Про зайнятість населення», інших нормативно-правових актів, що регулюють відносини у сфері страхування на випадок безробіття, норм міжнародних договорів України, згоду на обов’язковість яких надано Верховною Радою України.

Під час семінару розповіли про діяльність Лебединського бюро правової допомоги. Також провели зустріч з юристом Лебединського міськрайонного центру зайнятості, на якій домовилися про проведення спільних заходів у майбутньому.

Із метою підвищення рівня правової культури громадян, у тому числі ознайомлення з аспектами роботи центрів та бюро правової допомоги, між Лебединським бюро та центральною районною бібліотекою підписано Меморандум про співпрацю. Також відтепер там діє дистанційний консультативний пункт, із якого громадяни мають можливість за допомогою скайп-зв’язку отримати безкоштовну консультацію на місці.

З часу відкриття бюро правової допомоги на Лебединщині було укладено п’ять Меморандумів про співпрацю, що є підтвердження високої довіри до фахівців системи БВПД  від суспільства та бажання плідної взаємодії.