назад
09.10.17

Телеглядачі «Юридичного ранку» дізналися про особливості роботи юристів у системі безоплатної правової допомоги

jur ranok

05 жовтня 2017 року, в рамках проведення Всеукраїнського тижня права у Полтавській області, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий взяв участь у черговому випуску ранкового шоу «Ранок на Лтаві». 

 

 У рубриці «Юридичний ранок», яка знайомить телеглядачів із актуальними правовими питаннями сьогодення, директор Регіонального центру розповів про особливості роботи юристів у системі безоплатної правової допомоги та зазначив, яким чином відбирався кадровий потенціал системи.

«Штатна чисельність працівників системи безоплатної правової допомоги на Полтавщині налічує понад 160 працівників, які працюють у Регіональному, Першому та Другому полтавських, Кременчуцькому та Лубенському місцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Переважна більшість працівників мають юридичну освіту, для багатьох посад юридична освіта, відповідно до кваліфікаційних вимог, є перевагою» – повідомив Олександр Черчатий.

Керівник Регіонального центру також розповів про те, яким чином  здійснювався конкурсний відбір адвокатів, які співпрацюють з системою БВПД області та зазначив, що наприкінці жовтня планується новий конкурс для адвокатів, який вже буде відбуватися за новими правилами.

Враховуючи те, що для професії юриста дуже важливим є професійний розвиток,  Олександр Черчатий також поінформував про те, яким чином здійснюється навчання, підвищення кваліфікації працівників системи безоплатної правової допомоги. Він повідомив про діяльність міжрегіональних ресурсно-комунікаційних платформ, одним із напрямів роботи яких є вивчення потреб професійних спільнот системи БПД та зацікавлених сторін у навчанні та розвитку, проведення правопросвітницьких та комунікаційних заходів для громадськості на базі платформ. Очільник системи БВПД  області повідомив й про можливості дистанційного навчання для працівників, яке є безкоштовним та передбачає отримання відповідного сертифікату. Так, для адвокатів, працівників центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги, а також для інших зацікавлених сторін, які працюють з людьми, котрі зазнають насильства в сім’ї, – розроблений курс дистанційного навчання «Правова допомога потерпілим від насильства в сім’ї».

Крім того, на платформі дистанційного навчання в системі безоплатної правової допомоги можна також безкоштовно пройти навчальний курс «Робота з клієнтом», який розроблено на основі практики надання БПД в Україні. Цей дистанційний курс є постійно діючим та відкритим для всіх охочих.

Олександр Черчатий зазначив, що 3 жовтня стартував набір учасників на другий сезон Програми «Адвокат Майбутнього» – першої всеукраїнської програми професійного розвитку адвокатів, спрямованої на підвищення якості правничої допомоги, ефективного впровадження реформ у сфері правосуддя та розвитку юридичної спільноти в Україні. Програма готує Адвокатів Майбутнього – професіоналів, які готові надавати правничу допомогу відповідно до найвищих етичних стандартів, є агентами змін у сфері правосуддя та лідерами у професійній спільноті. Учасниками Програми можуть стати адвокати з усієї України, які здійснюють активну громадську діяльність, залучені до процесів вдосконалення надання правничої допомоги, мають власне бачення та ідеї щодо реформ у сфері правосуддя й готові працювати над вдосконаленням правової системи країни.

 «Ми постійно прагнемо до удосконалення нашої діяльності, є чутливими до змін середовища та намагаємося швидко реагувати на них. Це є поштовхом для нас щодо пошуку нових, нестандартних підходів до розв’язання проблем, постійного навчання завдяки обміну досвідом та кращими практиками» – зазначив він.

Довідково. Ранкове шоу виходить в ефірі ТРК «Лтава» вже близько 10 років. Це формат інформаційно-розважальної телепередачі, в якій полтавців знайомлять з актуальними подіями в житті міста, запрошують гостей до студії. В прямому ефірі полтавцям дають цінні поради, корисну інформацію для використання у повсякденному житті та дарують хороший настрій глядачам.

Фахівці системи БВПД щомісячно виступають в ефірі телешоу «Ранок на Лтаві» у рубриках  «Юридичний ранок» та «Гості ранку на Лтаві».

 Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Довідково повідомляємо, що цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.