назад

«Тема дня»: у центрі уваги інтернет-шахрайство та захист персональних даних

45 фактів, пов´язаних із інтернет-шахрайством, зареєстровано на Херсонщині вже в цьому році. І хоча прослідковується певне зменшення динаміки вчинення подібних злочинів у порівнянні з минулим роком, коли впродовж січня було зафіксовано 58 таких випадків, все ж таки інтернет-злодії не дають про себе забути.

Які схеми використовують інтернет-шахраї та чи пов´язані ці схеми з викраданням персональних даних; як відбувається крадіжка особистих даних та чи передбачена за це кримінальна відповідальність; які види розголошення існують, чи може постраждала особа звернутися до суду та як вберегти себе від інтернет-шахраїв – розбиралися гості студії: заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Олена Іпатенко та заступник начальника управління карного розшуку ГУНП у Херсонській області Євген Данилюк разом з ведучим програми «Тема дня» Євгеном Пилипчуком.

Варто сказати, що програма «Тема дня», яка вийшла у Міжнародний день захисту персональних даних на каналі «UA:Херсон», привернула увагу телеглядачів, адже наша неуважність та легковажність до ряду зазначених питань може призвести до непередбачуваних наслідків.

Тому тим, хто ще не подивився ефір, радимо його переглянути.