назад

Тематична бесіда зі школярами «Стоп булінг! Я маю право на безпечний простір!»

У рамках реалізації інформаційної кампанії «Відповідальне батьківство» всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» 27 травня працівники Бурштинського бюро правової допомоги провели тематичну бесіду для учнів 1-2-х класів Бурштинського навчально-виховного комплексу на тему «Стоп булінг! Я маю право на безпечний простір!»

Кожна дитина має право почувати себе захищеною та у безпеці. Це одна з базових потреб маленької людини для нормального психологічного та фізичного розвитку. Але навчатися захищати свої особисті кордони без поваги до чужих не можливо, як і навпаки. Дуже важливо розуміти і навчатися цьому з самих перших років дитинства. Так, коли виникає бажання бешкетувати, образити когось, показати свою силу, слід задати собі питання: «А чи хочу я опинитися на місці жертви та піддаватися глузуванню та образам? Чи приємно мені це буде?».

2

Емпатію, як і співчуття розвивають з малечку. Тому так потрібні і корисні заняття, які проводяться з різними групами дітей – з малечі до підлітків в рамках проекту «Стоп булінг!», у  ході яких дітлахам пояснюють у сприятливій для їх розуміння формі, що таке булінг, як його уникнути або перешкодити.

3

Учні 1-2-х класів навчально-виховного комплексу отримали від фахівців Бурштинського бюро правової допомоги Калуського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги інформаційні матеріали, де можна дізнатися, які види булінгу існують та як діяти в ситуації, якщо ви стали свідком боулінгу. У буклетах також містилась інформація для батьків з контактними даними бюро правової допомоги.