назад
27.02.19

Тематична зустріч

image6Для адвокатів, які нещодавно долучилися до надання БВПД, в Регіональному центрі пройшла тематична зустріч, яка складалась з двох блоків – лекції з питань дотримання стандартів якості надання БВПД у кримінальному процесі та інструктажу, який провели керівники окремих відділів.

image7Директорка Регіонального центру Марина Єлисєєва привітала адвокатів, які пройшли конкурсний відбір і долучилися до надання БВПД, та зосередила увагу на актуальності запропонованих питань.

Максим Магда, який має 7-річний адвокатський досвід і з 2014 року працює на посаді начальника відділу забезпечення якості правової допомоги, розказав про необхідність дотримання стандартів якості надання БВПД у кримінальному процесі, пояснив, яких помилок слід уникати, а на що, навпаки, звернути увагу, та надав алгоритм дій на різних стадіях процесу.

image3Більш детально – у презентації Максима Магди:

11

 Про порядок інформування центрів з надання БВПД щодо затримання осіб розповіла начальниця відділу організації надання БВПД Олена Іпатенко.

image4

Вона ознайомила присутніх з роботою свого відділу, зауваживши, що він працює в цілодобовому режимі. Службові особи, які уповноважені здійснювати затримання, зобов’язані негайно інформувати центри БВПД про кожен такий випадок, і протягом двох годин центр забезпечує прибуття адвоката до затриманого.

За словами Олени Іпатенко, головне в цьому процесі – оперативність, аби виключити маніпулювання чи зловживання під час затримання. Разом з тим звернула увагу присутніх на закріпленій законодавцем нормі, яка гарантує кожній затриманій особі захисника за рахунок держави, незалежно від соціального статусу та наявності у особи адвоката. Також законом info centreпередбачено, що відмова від адвоката може бути прийнята тільки після конфіденційного побачення захисника із затриманим та тільки в його присутності.

Більш детально – в презентації Олени Іпатенко:

Заступниця начальника відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку Олена Середенко коротко розповіла про основні напрямки роботи свого віддлілу та вимоги до оформлення актів про надання безоплатної вторинної правової допомоги.image5