назад
22.03.19

Тематична зустріч з питань захисту виборчих прав громадян

21 березня 2019 року, в рамках реалізації інформаційної компанії «Я маю право голосу!», головний спеціаліст Черкаського місцевого центру з надання БВПД Ірина Крутоус,  спільно із працівниками Головного територіального управління юстиції в Черкаській області провели тематичну зустріч із трудовим колективом та відвідувачами Черкаської районної державної адміністрації з питань захисту виборчих прав громадян.

   Під час зустрічі,  присутні ознайомилися з процедурою перевірки включення себе до Державного реєстру виборців, порядком зміни виборцем місця голосування, підставами отримання виборцем можливості голосувати за місцем перебування та дізналися про відповідальність за порушення законодавства про вибори Президента України.

   Присутніх цікавило питання, що робити, якщо випадково зіпсували бюлетень?

“У разі якщо виборець, заповнюючи виборчий бюлетень, припустився помилки, він має право невідкладно звернутися з письмовою заявою до членів виборчої комісії, з проханням видати йому інший виборчий бюлетень. Члени дільничної виборчої комісії видають інший виборчий бюлетень лише один раз в обмін на зіпсований, про що робиться відповідна позначка в списку виборців проти прізвища виборця та ставиться підпис члена дільничної виборчої комісії. Зіпсований і погашений виборчий бюлетень при підрахунку голосів ураховується як невикористаний і запаковується разом із контрольним талоном у пакет з невикористаними виборчими бюлетенями”- пояснили спеціалісти.

   Серед учасників заходу були розповсюджені буклети на тему: «Вибори без порушень», «Як змінити місце голосування», «Пам’ятка виборця», «Як проголосувати вдома» та плакати «Дорожня карта виборця», «Вибори без порушень».