назад

13215123146351531

Тернопільський місцевий центр з надання БВПД став партнером проекту “Файне єднає”, який реалізовується на базі Тернопільської обласної бібліотеки для дітей в рамках проекту «Сприяння відбудові та сталому розв’язанню проблем ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні» впровадженого Міжнародною організацією з міграції (МОМ) за фінансування ЄС.

23 листопада 2017 року директор Тернопільського місцевого центру з надання БВПД Юрій Гордєєв та інтегратор Ірина Максимюк взяли участь  у засіданні круглого столу “Внутрішньо переміщені особи в Тернополі: реалії та можливості”. Під час заходу учасники мали можливість ознайомитися з реаліями життя внутрішньо переміщених осіб в м.Тернополі. Також проведено презентацію проекту “Файне єднає”, заходи якого розподілені між трьома напрямками, а саме: комунікаційний, освітній та дозвіллєвий. Директор Тернопільського  місцевого центру вирішив долучитися до проведення наступних заходів освітнього напрямку таких, як “Цикл інтерактивних правових лекцій “Я розумію свої права” та “Скайп-консультування з проблемних питань для ВПО”.

14131889461515541

Важливим моментом можна виділити підписання Меморандуму про співпрацю між Тернопільським місцевим центром та ГО “Луганська правозахисна група”, представником якої є Яна Шкуратова. На підставі цього документа сторони домовилися про спільну діяльність з проведення комплексу заходів з правової освіти населення, спрямованих на підвищення правової свідомості громадян, окрім того одним із важливих пунктів слід зазначити, що місцевий центр зобов’язується надавати інформацію, зокрема про право ВПО, учасників АТО, їх родин на отримання  статусу потерпілих у кримінальному провадженні №42014000000000457, внесеного до ЄРДР від 31.05.2017р. (за фактом розв’язання та ведення представниками РФ і Збройних Сил РФ та іншими особами за попередньою змовою групою осіб агресивної війни проти України, що спричинило загибель людей та інші тяжкі наслідки, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.258, ч.1 ст.258-3, ст.437  КК України), що знаходиться в провадженні слідчого відділу управління з розслідування злочинів проти основ національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України.

За отриманням безоплатної вторинної правової допомоги внутрішньо переміщені особи можуть звертатись до Тернопільського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вул. Шпитальна, 7, контактний телефон: (0352) 52-15-20, 068-355-13-63.

Адреси структурних підрозділів Тернопільського місцевого центру – бюро правової допомоги:

— м. Бережани, вул. Банкова, 6;

— смт. Козова, вул. Дорошенка, 3;

— м. Підгайці, вул. Шевченка, 2а;

— смт. Підволочиськ, вул. Д. Галицького, 80;

— м. Теребовля, вул. Кн. Василька, 150.

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103. Зателефонувавши за ним, Ви зможете уточнити актуальну інформацію щодо осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, змін в законодавчій базі стосовно її надання, актуальні адреси та контакти центрів у всіх регіонах України. Ця телефонна лінія працює цілодобово. Дзвінки у межах України – безкоштовні.