назад
26.11.18

«Тільки не мовчи…» – виховна бесіда-тренінг у Тульчині

25 11 2018

25 листопада вся світова громадськість відзначала Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, яке є одним з ключових перешкод на шляху до забезпечення гендерної рівності. Нажаль, для декого це явище уже стало нормою життя, проте, незважаючи на такий стан справ, у більшості випадків говорити про прояви насилля вголос не прийнято. В Україні існує страшна статистика, яка вказує на те, що в 95% випадків жертвами насильства в сім’ї стають жінки, а в 75% — діти.

В зв’язку з цим в приміщенні Тульчинського районного відділу філії Державна установа «Центр пробації» у Вінницькій області для осіб, що перебувають в установі на обліку, проведено виховну бесіду-тренінг на тему: «Тільки не мовчи…». Він проводився спільно із залученням представників Тульчинського бюро правової допомоги, Тульчинського районного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, Вищого професійного училища № 41 м. Тульчин, відділу у справах дітей та соціальної роботи з сім’ями та дітьми Тульчинської ОТГ, відділу соціального захисту населення Тульчинської райдержадміністрації, установи «Центр духовної та соціально психологічної реабілітації «Джерело Життя».

Під час заходу особам, що перебувають на обліку розповіли як можливо захиститися від домашнього насильства та наслідки відповідальності за його вчинення. Також ознайомили присутніх з визначеними законодавством видами домашнього насильства та причини його вчинення. Присутнім наводились приклади конструктивного вирішення конфліктів, методи подолання агресії, а також були надані інформаційні буклети.

Довідково: відділ «Тульчинське бюро правової допомоги» знаходиться за адресою: м. Тульчин, вул. Миколи Леонтовича, 47, 1-й поверх, тел. (04335)2-10-63; 0961756236; e-mail: tulchynske@legalaid.vn.ua

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів), за яким кожен може отримати необхідну інформацію щодо надання правової допомоги.


banner facebook 330x106