назад
12.12.18

Тісна співпраця як запорука дотримання прав засуджених

1У Всеукраїнський тиждень права та відзначення Міжнародного дня прав людини у Херсонському слідчому ізоляторі пройшов ряд інформаційно-просвітницьких заходів.

Як зазначили організатори, з метою формування правової освіченості, підвищення загального рівня правової культури, виховання у засуджених до позбавлення волі та узятих під варту поваги до закону і прав людини, вдосконалення системи правової освіти до установи запрошено начальницю відділу безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Олену Іпатенко.

2Фахівчиня системи БПД зустрілася із засудженими дільниці ресоціалізації та ув’язнених установи і розповіла про основні положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу», роз’яснила порядок дії Закону, форми захисту прав засуджених у разі їх порушення. А спільно з працівниками відділу соціально-виховної та психологічної роботи провела цікаві вікторини «Ти і твої права», «Чи знаєш ти закон?».

Окрім того, Олена Вікторівна обговорила із засудженими питання щодо особливостей порядку звернення до Регіонального центру з надання БВПД та надала алгоритм дій для отримання безоплатної вторинної правової допомоги під час подальшої реалізації порушених у зверненнях питань.

3Необхідно сказати, що засуджені отримали попередню консультацію з юридичних питань, адже мали змогу поставили запитання правового характеру.

По закінчені заходу Олена Іпатенко подякувала за співпрацю та конструктивний діалог, що є запорукою неухильного дотримання прав засуджених, та роздала присутнім буклети системи БПД та проекту «Я МАЮ ПРАВО!», розроблені Міністерством юстиції.