назад
15.02.17

Томашпільські фахівці допомогли громадянину виграти дві судові справи

09 (2)У серпні 2016 року до Томашпільського місцевого центру з надання БВПД звернувся громадянин Петро Богайчук із проханням по допомогу щодо отримання статусу сім’ї померлого ветерана Великої Вітчизняної війни (яким був батько чоловіка). Він повідомив, що вже неодноразово звертався до державних структур для отримання такого статусу, проте його зусилля були марними.

Раніше фахівці центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги вже надавали панові Петру консультації з питань правильності обчислення пенсії по інвалідності та переоформлення земельного паю. Тому й цього разу пенсіонер поспішив до Томашпільського місцевого центру з надання БВПД.09 (1)

Під час консультації Петро Богайчук розповів, що протягом тривалого часу звертався до управління праці та соціального захисту населення Томашпільської районної державної адміністрації, та, на жаль, йому постійно відмовляли у наданні статусу сім’ї померлого ветерана Великої Вітчизняної війни, пояснюючи це тим, що він не має на це необхідних документів. Тож чоловік вирішив звернутися до Томашпільського місцевого центру з надання БВПД, де йому, як людині з особливими фізичними потребами (ІІ група інвалідності), дохід якої не перевищує двох прожиткових мінімумів, призначили адвоката за рахунок держави Валерія Семка.

Правозахисник разом із паном Петром підготували позовну заяву до суду. Під час судового розгляду виявилося, що у пенсіонера немає необхідних документів для підтвердження родинних відносин із померлим батьком. Потрібно було знову відстоювати свої права за допомогою суду. Тому у жовтні 2016 року чоловік подав ще одне звернення до Томашпільського місцевого центру з надання БВПД – і Валерій Семко почав представляти інтереси пенсіонера й по цій справі.

Результат не забарився: Томашпільський районний суд задовільнив заяву та позов Петра Богайчука, а управління праці (відповідач по справі) – надало йому статус сім’ї померлого ветерана Великої Вітчизняної війни та видало відповідне посвідчення 15 листопада 2016 року.

«Допомогли мені і надали правову допомогу, в результаті якої я виграв у районному суді 2 справи» – написав 72-річний Петро Богайчук, мешканець села Антонівка Томашпільського району Вінницької області.podiaka tom

Нагадуємо, що для отримання консультацій чи роз’яснень з правових питань можна звертатися безпосередньо до Томашпільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: Вінницька обл., смт Томашпіль, площа Тараса Шевченка, 6, тел. (04348) 2-11-72.

Адреси розташування центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги по Україні, можна переглянути тут. Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).