назад

Торгівцям людьми – «Стоп!»

227-118 жовтня 2007 року з ініціативи Європейського парламенту був започаткований Європейський день боротьби з торгівлею людьми як день консолідації діяльності, аби запобігти цьому ганебному явищу. Торгівля людьми – це злочин, жертвами якого можуть стати чоловіки, жінки і діти. Тож з метою правопросвітництва та підвищення рівня правової свідомості молодого покоління спеціаліст Хотинського бюро правової допомоги Галина Руснак організувала захід «Протидія насильству та запобігання торгівлі людьми». Він відбувся 19 жовтня 2018 року у Хотинській районній бібліотеці.

Під час заходу учні Хотинської загальноосвітньої школи-інтернату №2 мали змогу дізнатись, які санкції передбачені Кримінальним кодексом України та що необхідно робити і знати для того, щоб запобігти торгівлі людьми.

Спікерів було кілька, тож школярі отримували важливу інформацію одразу від різних фахівців, зокрема психолога відділення соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Хотинського територіального центру соціального обслуговування Олександри Заінчковської та інспектора з ювенальної превенції Хотинського відділення поліції Кельменецького відділу поліції ГУНП в Чернівецькій області Олени Мартинюк.

Учні дізнались про організацію соціальної допомоги потерпілим від торгівлі людьми та функціонування «гарячої лінії» з протидії дитячій порнографії у мережі Інтернет – https://internetbezpeka.org.ua. Вона дає можливість людям повідомити про факти розповсюдження дитячої порнографії у соціальних мережах, особливо на серверах українських інтернет – провайдерів, з метою їх подальшого блокування.

Охочі мали змогу ознайомитися з книжковою виставкою на дану тематику та інформаційними матеріалами про систему безоплатної правової допомоги.

Насамкінець дітям продемонстрували фільм «Небезпечна гра», в якому йшлося про різні життєві ситуації, внаслідок яких людина потрапляла в рабську залежність. Дітей поінформували про наслідки торгівлі людьми.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: смт. Кельменці, вул. Довженка, 9, тел. (0 3732) 2-02-01.
До фахівців Хотинського бюро правової допомоги можна звертатися за адресою: м. Хотин, вул. О.Кобилянської, 2А, тел.(03731) 2-10-61.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).