назад

 20180717 120025

У межах співпраці між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях та Представництвом Норвезької ради у справах біженців в Україні  у Маріуполі відбувся тренінг для адвокатів системи БВПД на тему «Вторинна правова допомога внутрішньо переміщеним особам : нормативно – правова база та судова практика »

 Вступне слово,  було надане заступниці директора Регіонального центру з надання БВПД – Оксані Савицькій та представниці НРСБ – Юлії Воронковій.

 Адвокат – тренер системи БВПД Анастасія Сербіна розповіла про основні напрямки державної політики у сфері прав внутрішньо переміщених осіб, стандарти Ради Європи у сфері захисту прав ВПО крізь практику ЄСПЛ. Також були розглянуті питання оформлення спадщини та купівлі – продажу нерухомості, що розташована на непідконтрольній території та порядок відновлення втрачених або загублених документів щодо права власності.

 DSC0040

Хвилюючі питання адвокати системи БВПД мали змогу задати судді Апеляційного суду Донецької області – Світлані Поповій. Яка в свою чергу доповіла про порядок оформлення спадщини та купівлі – продажу нерухомості, що розташована на непідконтрольній територій, а також привела приклади судової практики щодо встановлення факту народження або смерті особи. Також були обговорені питання сплати судового збору у справах щодо встановлення факту народження або смерті на тимчасово окупованій території.

Про порядок призначення або відновлення соціальних (пенсійних) виплат для ВПО доповідала провідна юристка НРСБ – Юлія Воронкова

По закінченню тренінгу усі учасники отримали сертифікати.

Усі матеріали, які були представлені на тренінгу, Ви маєте змогу завантажити ТУТ