назад
16.02.17

Тренінг для посадових осіб у Краснопільщині

sum 2017 02 16 nar 215 лютого у Краснопільській районній раді директор Сумського місцевого центру Валентина ТРОШЕЧКО, разом із начальником відділу правопросвітництва з надання первинної правової допомоги Наталією ШЕСТЕРНІНОЮ був проведений тренінг для посадових осіб сільських та селищних рад на тему: «Система правової допомоги. Реалії та стратегії».

 

У заході взяли участь представники Сумського місцевого центру, працівники відділу «Краснопільського бюро правової допомоги»  та голови сільських і селищних рад.   

В ході тренінгуобговорили основні положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу», зокрема ті, які регулюють порядок надання безоплатної первинної правової допомоги, розгляд звернень про надання такої допомоги та строки її надання посадовими особами органів місцевого самоврядування.

sum 2017 02 16 nar 2

 

Крім того, Наталія ШЕСТЕРНІНА  пояснила присутнім відмінності між первинною та вторинною правовою допомогою і зауважила, що якщо під час розгляду звернення про надання безоплатної первинної правової допомоги встановлено, що особа потребує надання безоплатної вторинної правової допомоги, орган місцевого самоврядування, який розглядаєзвернення, зобов’язаний роз’яснити особі або її законному представникові порядок подання звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Основне завдання таких заходів, за словами Валентини ТРОШЕЧКО, це поліпшення якості надання безоплатної первинної правової допомоги представниками органів місцевого самоврядування.

Сумський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Адреса: м.Суми, вул.Покровська 9/1

(вхід навпроти кінотеатру «Космос»)

 

Тел. 066 77 13 261, 098 38 06 938, 0542 66 51 08