назад
29.05.17

Тренінг для тренерів системи навчання громадських радників («параюристів»)

KoM 2017 05 28 ToT1Із 23 по 26 травня начальник відділу правопросвітництва Валентина Волік взяла участь у тренінгу для тренерів системи навчання громадських радників («параюристів»), який пройшов у Чернігівській області за сприяння Координаційного центру з безоплатної правової допомоги та фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Основною метою заходу було знайомство тренерів з навчальною програмою підготовки громадських радників («параюристів») та обговорення методів донесення навчального матеріалу  для громадських радників. Відібрані тренери з усіх областей України прослухали презентацію розділів програми навчання «параюристів», зокрема, «Основоположні права людини», «Життя в громаді», «Системні зміни та співпраця».

KoM 2017 05 28 ToT2

 

Розробники програми презентували навчальний матеріал для тренерів та наголошували  основні акценти його подачі в подальшому для громадських радників. Після опрацювання теоретичної частини курсу; багатьох обговорень, з приводу, як правильно подати матеріал «параюристам» так, щоб вони уміло користувались набутими знаннями; дискусій із загальних питань місії громадських радників, прав людини, дискримінації, самоорганізації, медіації, діалогу та шляхи виходу конфлікту та ще багато іншого, усі учасники заходу спробували себе в ролі тренерів з різних тем. Один із основоположних розділів «Права людини та їх захист» Валентина Волік презентувала для своїх коллег із іншої підгрупи.  

KoM 2017 05 28 ToT3

Враховуючи те, що програма спрямована на підготовку громадських місцевих активістів та активісток без спеціальної юридичної освіти, необхідно було максимально спростити подачу таких ключових понять як «право», «закон», «Конституція» та відпрацювати методику подачі матеріалу. В цікавій, нестандартній формі було представлено тему  модулю «Права людини та їхній захист» колегам, які повинні були дати «зворотній зв’язок» з питань вдосконалення методики подачі матеріалу.

KoM 2017 05 28 ToT4

 

Після підведення підсумків роботи було прийнято рішення про доопрацювання теоретичної та практичної частини навчального матеріалу курсу. Робота з професіоналами своєї справи –  діючими тренерами дала змогу здобути багато  нового корисного досвіду, який планується використовувати в своїй роботі.

 KoM 2017 05 28 ToT6

Довідково:
Адреса центру: 41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43

Телефон (05447) 6-23-47

Електронна пошта центру: konotop.sumy@legalaid.gov.ua

Юрисдикція Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

м. Конотоп та Конотопський район,

м. Буринь та Буринський район, 

м. Ромни та Роменський район, 

Липово – Долинський та Недригайлівський райони Сумської області.

 

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0(800) 213 103