назад
08.05.18

Тренінг до Міжнародного дня боротьби за права осіб з інвалідністю

zzzzzzzzzzzzz5 травня 2018 року відзначається Міжнародний день боротьби за права осіб з інвалідністю – людей, які, як ніхто, потребують підтримки оточуючих. Люди з обмеженими можливостями є повноцінними членами суспільства. Однак, часто їх права порушуються більше, ніж права інших людей. Це не повинно залишатися без уваги, оскільки, демократичне суспільство не сприймає дискримінації за будь-якими ознаками.

Враховуючи зазначене, 5 травня 2018 року працівниками Жашківського бюро правової допомоги Уманського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно зі старшим інспектором Жашківського районного сектору з питань пробації та спеціалістами Жашківського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану проведено тренінг для учнів Жашківської ЗОСШ № 2 на тему: «Права і свободи людини та основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні».

Учні дізнались, що діяльність держави щодо осіб з інвалідністю полягає у виявленні та усуненні перепон і бар’єрів, що перешкоджають забезпеченню прав і задоволенню потреб зазначеної категорії осіб. Вживаються заходи спрямовані на забезпечення комфортного доступу до об’єктів громадського та цивільного призначення, транспортної інфраструктури,  дорожнього сервісу, інформатизації  та зв’язку. З присутніми обговорено питання щодо умов відбування покарання за скоєні злочини особами з обмеженими можливостями.

Доведена до відома інформація про можливість дітей самостійно звертатися за безкоштовною правовою допомогою до Жашківського бюро правової допомоги, що знаходиться за адресою: м. Жашків, вул. Благовісна,1, а також безкоштовно здійснювати дзвінки на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.