назад

Тренінг на тему «Інститут інтергаторів» вперше відбувся у Вижниці

112-123 березня 2018 року на базі Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбувся тренінг на тему «Інститут інтеграторів. Як цікаво та легко писати статті та звіти».

Найперше зі вступним словом до присутніх звернувся директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадій Мунятну: «Рівень професіоналізму визначається тим, як часто фахівці отримують знання. Подібні тренінги Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області проводить традиційно задля підвищення кваліфікації працівників. Фахівці безоплатної правової допомоги роблять велику справу і важливо те, що якісно зроблено ще й якісно представити. Відповідно, ще й з цієї причини цей тренінг має особливе значення».

За ініціативи директора Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмили Мацюк вперше тренінг такого формату відбувся у Вижниці. Вона була одним з модераторів заходу. «Хоча ролі комунікаторів та інтеграторів можуть відрізнятися, вони є взаємодоповнюючими, тому співпраця та координація діяльності між усіма центрами є вкрай важливою», – відзначила вона.

Про стандарти інформаційної журналістики йшлося далі: достовірність, оперативність, точність та повнота подачі інформації; баланс думок і позицій; тільки факти без журналістських коментарів та оцінок; простота подачі інформації. Інтегратори мали змогу поставити запитання, які їх цікавлять, зокрема щодо написання заголовків. «Щойно заголовок написаний, перечитайте його з точки зору читача. Вам все зрозуміло і хочеться прочитати статтю чи навпаки через складні слова ви втратили інтерес до цього інформаційного матеріалу? У разі потреби відкоригуйте текст. Спробуйте робити цю вправу із кожним заголовком», – з таким проханням звернулась до інтеграторів начальник відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Ольга Андріцька.

112-2

Захід проводився спільно Вижницьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області. Учасники тренінгу мали змогу отримати корисні поради одразу від кількох модераторів.

Від питань щодо написання текстів до роботи з різноманітними комп’ютерними програмами. Про те, як полегшити роботу за допомогою різних комбінацій клавіш, розповів головний спеціаліст відділу підтримки та розвитку інфраструктури Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Пилип’юк. «Гарячі клавіші» сприяють більш ефективній роботі. Табличний процесор комп’ютерної програми Microsoft Excel поєднує в собі безліч функцій і можливостей для роботи навіть з найскладнішими таблицями і документами. Використовуючи ці клавіші, ви заощадите свій час, оскільки зможете виконувати заплановану роботу значно швидше», – пояснив він.

112-3

Від того, яку саме ви обрали назву файлу чи папки, залежить чимало. Це пояснив присутнім начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Богдан Чопей: «Ви створюєте папку або файл і називаєте, як вам заманеться. І це помилка. Варто використовувати саме латинські літери і не більше 7 символів. В такому випадку, якщо ви з певних причин втратите файл, до прикладу, через збій роботи комп’ютера, ви зможете цей документ відновити. Натомість шанси відновити файли та папки, які складаються з літер кирилиці, є мізерними».

Опісля учасники тренінгу висловили пропозиції щодо питань, які потребують обговорення під час наступної зустрічі. «Безоплатна правова допомога, зокрема правопросвітництво, – це рушії підвищення рівня правової свідомості громадян. Важливо, щоб все більше буковинців дізнавались про свої права, навчити їх алгоритму пошуку необхідної інформації з питань правового характеру та методам захисту своїх прав. На мою думку, під час наступної зустрічі варто поділитись напрацюваннями у цьому напрямку», – запропонував директор Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Мінтенко.

Подібні тренінги, основна мета яких – обмін досвідом заради кращих результатів роботи, Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області організовуватиме й надалі.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області можна за адресою: Чернівецька область, м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).