назад
17.08.18

Тренінг на тему «Захист та правова допомога внутрішньо переміщеним особам»

    14.08.2018, у приміщені Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області, відбувся тренінг на тему «Захист та правова допомога внутрішньо переміщеним особам».

    Розпочався захід із вітальних слів директора центру Кіккаса Віктора Едгардовича, Тренером виступила регіональний юрист Київського офісу Благодійного фонду “Право на захист” Заярна Дар’я Олександрівна.

    Участь у тренінгу приймали також працівники Білоцерківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: Анатолій Мартосіч, Яна Андрусишина та Юлія Філоненко, головний спеціаліст Білоцерківського об’єднання управління Пенсійного фонду України Бурімська Оксана Павлівна, адвокати системи БВПД у Київській області.

Тренер широко висвітила проблемні питання захисту прав ВПО, що є важливим елементом у демократичному суспільстві. Адже, ці особи вимушені були змінити місце проживання не за власним бажанням, а робити це для власної безпеки, часом рятуючи своє життя та членів своєї родини.

    У процесі інтенсивного діалогу між учасниками заходу розглянуто ряд питань та пропозицій щодо покращення захисту прав внутрішньо переміщених осіб. Також обговорено питання подальшої співпраці із Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області та місцевими центрами з надання БВПД.