назад

Тренінг про запобігання торгівлі людьми

Із метою подальшої реалізації на місцевому рівні проекту «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні» Сумською обласною організацією Ліги соціальних працівників України «Професійна ліга соціальних працівників Сумщини» 22 вересня 2016 року проведено тренінг на тему: «Протидія торгівлі людьми, ідентифікація постраждалих та робота з ними».

Захід проходив у Великописарівській районній державній адміністрації. Участь у тренінгу взяла головний спеціаліст відділу Великописарівського бюро правової допомоги Людмила Мусієнко.

Також були присутні представники управління соціального захисту населення Великописарівської РДА, відділ освіти, сектор молоді та спорту, Великописарівський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; служба у справах дітей, Великописарівський центр зайнятості, митний пост «Велика Писарівка», відділ прикордонної служби у Великописарівському районі, Великописарівський районний сектор УДМС України у Сумській області, Великописарівський відділ поліції Охтирського відділу ГУНП у Сумській області.

Людмила Мусієнко розповіла про порядок встановлення статусу постраждалого від торгівлі людьми відповідно до Постанови КМУ № 417 від 23.05.2012 року; висвітлила питання порядку звернення особи, що постраждала.

 

Головний спеціаліст розповіла присутнім про Великописарівське бюро правової допомоги, яке є однією з точок активного поширення правової інформації та доступу до правових консультацій на рівні територіальних громад та соціально вразливих суспільних груп.

Звернутися до бюро можна за адресою: смт Велика Писарівка, вул. Я.  Мудрого,  1.