назад
17.02.17

Тренінг з працівниками органу місцевого самоврядування щодо порядку надання безоплатної первинної правової допомоги

SUM 2017 02 17 trening517 лютого  головний спеціаліст Краснопільського бюро правової допомоги Володимир ПИЛИПЕЦЬ з робочим візитом відвідав Самотоївську сільську раду, де в приміщенні Самотоївської загальноосвітньої школи I-III ступенів, провів тренінг з працівниками органів місцевого самоврядування, щодо порядку надання безоплатної первинної правової допомоги громадянам та   пошуку необхідної правової інформації в мережі інтернет та практичної співпраці з громадськими організаціями щодо їх участі у підвищенні правової обізнаності, культури та свідомості серед сільського населення.

 

Самотоївська сільська рада, яку очолює її голова Іван ПЕРЕРВА, тісно співпрацює з Сумським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги, і є прикладом у поширенні практичного досвіду з надання безоплатної первинної правової допомоги серед територіальних громад Краснопільщини.

На прийом до досвідченого юриста звернулися й місцеві жителі.  Серед питань, які їх хвилювали, було питання порядку вчинення нотаріальних дій на території сільської ради. Люди скаржилися на те, що до цього часу не в повній мірі виконується Закон України від 20.10.2014 № 1709-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» та Наказ Міністерства юстиції України від 17.09.2015 року № 1784/5 щодо змін до Порядку вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування, відповідно до положень якого видача свідоцтва про право на спадщину з 01.01.2016 року в місцевості, де немає нотаріуса, покладена на уповноважену посадову особу органів місцевого самоврядування.

SUM 2017 02 17 trening6

 

Головний спеціаліст бюро роз’яснив, що на цей час на Краснопільщині повністю ліквідована державна нотаріальна контора, а на території нотаріального округу діють приватні нотаріуси. Якщо в органах місцевого самоврядування такі нотаріальні дії, як видача свідоцтв про право на спадщину, не виконуються з тих чи інших суб’єктивних чи об’єктивних причин, слід звертатися до приватних нотаріусів.

Краснопільське бюро правової допомоги»Сумського місцевого центру з  надання безоплатної вторинної правової допомоги

Адреса: 42400 Сумська обл.                                           

смт. Краснопілля , вул. Перемоги, 2

Тел. (05459) 7 11 24

Графік роботи:

 

Пн. – Пт. З 8-00 до 17-00