назад
19.02.19

Тренінг з питань виборчого права

мц тренінг2У зв’язку з проведенням 31 березня поточного року виборів Президента України, система безоплатної вторинної правової допомоги долучилася до проведення інформаційної кампанії «Я маю право голосу!».

14 лютого 2019 року, з метою реалізації зазначеної вище кампанії, в приміщені Золотоніського місцевого центру з надання БВПД для працівників центру, Золотоніського міськрайонного суду та адвокатів проведено тренінг на тему: «Вибори президента України у 2019 році».

Тренером-модератором виступила начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Тетяна Жалобна.

мц тренінг3

Під час тренінгу обговорено актуальні питання порядку проведення виборів Президента України. Наголошено на важливості перевірки громадянами інформації щодо себе у Державному реєстрі виборців, яка міститься на електронному ресурсі «Особистий кабінет виборця» за посиланням: https://www.drv.gov.ua/ords/svc/f?p=111:1:7225912422314.

Розглянуто порядок реалізації права голосу під час виборів Президента України громадянами України, внутрішньо переміщеними особами та виборцями, які у зв’язку з навчанням, роботою, виїздом за кордон чи іншими подіями не мають змоги проголосувати 31 березня 2019 року за зареєстрованим місцем проживання.

Звернуто увагу на найбільш розповсюджені правопорушення під час виборчого процесу та обговорено алгоритм дій спрямованих на відновлення порушених прав.

Поінформовано про підсудність адміністративних справ, пов’язаних з виборчим процесом, строки оскарження порушених прав, доведено до відома практику застосування у 2018 році судами України виборчого законодавства в частині відповідальності за адміністративні правопорушення з виборчих прав.

мц тренінг4

Наприкінці заходу обговорено актуальні питання з якими виборці можуть звернутися до місцевого центру в день виборів.

Нагадаємо, що з метою забезпечення реалізації та захисту виборчих прав громадян України 30 та 31 березня 2019 року Золотоніський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працюватиме  у черговому режимі з 09:00 до 17:00 години.

Для цілодобового доступу до безоплатної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.