назад

Тренінг з виборчого права для працівників місцевих центрів відбувся в Регіональному центрі

vib 1  У середу, 13 лютого,  тренінг для фахівців Ужгородського, Мукачівського та Хустського місцевих центрів з надання БВПД на тему «Виборчі права громадян та способи їх здійснення і захисту» відбувся в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області. 

    Директор Регіонального центру Василь Попадинець зазначив, що одним із основних завдань фахівців системи БПД є забезпечення правового захисту виборчих прав під час виборів Президента України. Саме з цією метою 30-31 березня центри працюватимуть у черговому режимі з 9.00 до 17.00, тож громадяни, чиї виборчі права будуть порушені, зможуть звертатися до юристів по правову допомогу.

vib 3
    Начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців Закарпатської ОДА Олександр Марошан розповів учасникам тренінгу про типові проблемні питання, з якими стикаються громадяни під час виборів та порадив, як можна допомогти виборцям у таких ситуаціях. О.Марошан наголосив, що у виборах не мають права брати участь особи до 18 років та визнані недієздатними. Фахівець також зазначив, що інформацію про своє включення до Державного реєстру виборців можна перевірити у ресурсі «Особистий кабінет виборця» за посиланням https://www.drv.gov.ua/ords/svc/f?p=111:1:7225912422314.

    Своє прізвище у виборчому списку не знайдуть особи, які не мають реєстрації, – наголосив фахівець відділу адміністрування ДРВ. – Тому громадяни, які змінили місце проживання чи проживають на територіях новоутворених ОТГ, повинні звернутись у дільничну виборчу комісію за місцем реєстрації і перевірити чи є вони у попередньому списку виборців. Якщо ж виявилось, що вони не включені, або ж включені неправильно, їм необхідно до 25 березня подати заяву щодо включення їх до списку виборців.
    Якщо ж у вас виникають проблемні питання, у тому числі й стосовно порушення ваших виборчих прав, звертайтесь до фахівців найближчих місцевих центрів та бюро правової допомоги на Закарпатті, або зателефонуйте за єдиним номером контакт-центру безоплатної правової допомоги 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.