назад
23.01.17

Третій дніпропетровський центр з надання БВПД інформує: правила виїзду дітей за кордон змінено

SDC1260720 січня 2017 року головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Третього дніпропетровського місцевого центру з надання БВПД Едуард Абашія провів для громади м. Дніпра семінар-тренінг на тему: «Зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України». Участь у заході, який відбувся на території Соборного району, взяли люди похилого віку, молодь, громадські активісти, викладачі.

Едуард Абашія повідомив, що Постановою Кабінету Міністрів України від 19.10.2016 року № 733 було внесено зміни до Правил перетинання кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 року № 57. Вони, зокрема, стосуються посилення контролю щодо виїзду за кордон громадян України, які не досягли 16-річного віку. Фахівець центру звернув увагу присутніх на тому, що відтепер такі діти можуть виїжджати за кордон у супроводі одного з батьків без надання нотаріально засвідченої згоди іншого виключно за наявності в паспортному документі дитини відмітки про взяття на постійний консульський облік у дипломатичному представництві або консульській установі України за кордоном. До внесення вищеназваних змін такий виїзд був можливий за наявності відмітки про тимчасовий консульський облік, що в подальшому могло призвести до оскарження правомірності виїзду.

Спеціаліст також зауважив, що на постійний консульський облік приймаються громадяни України, які постійно проживають за кордоном. Наприкінці виступу Едуард Абашія підкреслив, що новий порядок виїзду за межі країни покликаний запобігати незаконному вивезенню за кордон дітей одним із батьків без дозволу іншого. Ці зміни сприятимуть захисту прав як дитини, так і одного з батьків.    

По завершенню інформаційного заходу фахівець центру відповів на всі запитання, які виникли у присутніх громадян у зв’язку з отриманою інформацією.

Нагадаємо, що Третій дніпропетровський місцевий центр з надання БВПД розташований за адресою: м. Дніпро, вул. Січових Стрільців, буд. 90.

Графік роботи: пн-пт. з 9.00 до 18.00. Контактний телефон: (056) 749-60-04; +38 (098) 044-29-95; +38 (099) 760-86-80. Електронна пошта: dnipro3.dnipro@legalaid.gov.ua

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія, зателефонувавши на яку можна дізнатися адреси центрів та бюро в усіх регіонах України: 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів в межах України).

{gallery}news/2017/01/22{/gallery}