назад
03.03.16

Третій київський місцевий центр консультує учасників АТО

Vokzal 4

2 березня, працівники Третього київського місцевого центру провели 25-ти виїзну консультацію для учасників АТО на базі волонтерсього пункту «Вокзал-Київ». 

 

Більше трьох місяців працівники Третього київського місцевого центру з надання БВПД двічі на тиждень консультують учасників АТО. Перший виїзд вони провели 18 листопада 2015 року. Почати проект допомогла Українська  фундація правової допомоги.

З того часу ми провели вже 25 виїздів і надали більше 130 консультацій учасникам АТО. Втім, іноді консультації бувають і груповими: якщо кількох людей цікавить одне і те ж питання, його роз’ясняють одразу всім зацікавленим.

Про тих, хто поспішає і не може чекати, або ж опинився у пункті в день, коли консультацій не проводять, теж подумали. При пункті консультування діє скринька звернень. Ті, хто не мають часу на консультування, можуть закинути туди своє питання з контактами. На такі питання працівники центру відповідають по телефону. За час роботи пункту надали вже 144 таких телефонних консультацій.

Наразі учасників АТО консультують в основному щодо їхніх пільг та прав. До речі, довідку про отримання пільг ми нещодавно розмістили на сайті. Після прийняття закону 3044 учасники бойових дій матимуть право на безоплатну допомогу у вирішенні будь-яких правових проблем.

Пункт «Вокзал-Київ» знаходиться на другому поверсі Південного залізничного вокзалу. Будь-який учасник АТО може прийти туди перепочити у дорозі, поспілкуватися. Юридичну консультацію від працівника місцевого центру там можна отримати двічі на тиждень, у середу та п’ятницю, з 15:00 до 17:00.

До ініціативи Третього київського місцевого центру невдовзі долучаться і інші місцеві центри Києва.

Vokzal 2Vokzal 5Vokzal 6

 

Vokzal 3Vokzal 1