назад
23.11.17

Триває інформування про безоплатну правову допомогу у центрах зайнятості

OkM 171122 01У рамках укладеного меморандуму про співпрацю між Лебединським бюро правової допомоги та Лебединським міськрайонним центром зайнятості з метою розширення можливостей доступу до безоплатної правової допомоги для громадян фахівці проводять спільні правопросвітницькі заходи. 22 листопада начальник Лебединського бюро правової допомоги Сергій Іванов спільно з заступником директора Охтирського МЦ з надання БВПД Миколою Кравченко та юристом Анатолієм Кищиком взяли участь у семінарі з загальних питань зайнятості.

OkM 171122 02 OkM 171122 03

Поінформували присутніх про основні види правових послуг, які надають Охтирський місцевий центр, Лебединське бюро правової допомоги. Додатково для присутнім роз’яснили, що  безоплатна вторинна правова допомога включає в себе захист, здійснення представництва інтересів в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами та складення процесуальних документів (п.2 ст.13 Закону України «Про безоплатну правову допомогу»).  «Інтереси таких осіб за дорученням місцевого центру представляють кваліфіковані адвокати, які включені до Реєстру адвокатів, що надають безоплатну вторинну правову допомогу і співпрацюють з місцевим центром (оплата праці адвокатів здійснюється за рахунок коштів держави), а  фахівці місцевого центру та бюро здійснюють представництво згідно наказів місцевого центру про уповноваження на надання безоплатної вторинної правової допомоги», – розповів Сергій Іванов.

OkM 171122 04

Цього ж дня головний спеціаліст Тростянецького бюро правової допомоги Валерій Лилак взяв участь у семінарі для безробітних, який проводився у Тростянецькому районному центрі зайнятості. Громадян проінформували про їх право звернутися до бюро у разі виникнення потреби вирішення правових питань різного ступеня складності.

Під час семінару до фахівця звернулося 2 громадянина з такими питаннями: приватизація земельної ділянки; змешення розмру аліментів.

Довідково: Лебединське бюро правової допомоги: пл. Соборна, 29; тел. (05445) 2-14-12.

 

Тростянецьке бюро правової допомоги: вул. Л.Татаренка, 4; тел. (05458) 6-60-52.