назад
13.07.16

Триває місія представників команди БПД з вивчення кращих канадських практик у сфері ефективної комунікації

na ustanovch 1500x1125Українські фахівці, які працюють у системі БПД, продовжують вивчати практики ефективної комунікації та досвіду стратегічного планування комунікацій у Канаді. У рамках навчальної місії в Оттаві українські делегати мали зустрічі з експертами у сфері комунікацій урядових установ, а також представниками неурядових організацій, які надають відповідні консалтингові послуги урядам та недержавному сектору.

 

У складі української делегації – начальник управління комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Координаційного центру Надія Кизицька, заступник начальника управління координації системи надання безоплатної правової допомоги Координаційного центру Олександр Гриб, заступник начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Житомирського регіонального центру Тетяна Бєлобородова, начальник відділу взаємодії із суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Сумського місцевого центру Наталія Шестерніна. Разом із колегами із центрів участь у зустрічах беруть директор проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Лариса Бізо, його менеджер в Україні Оксана Кікоть, менеджер проекту в Канаді Тетяна Войтан та радник проекту з комунікацій Мішель Амар.

Так, 11 липня українські делегати мали зустріч у Міністерстві розвитку людських ресурсів та праці Канади (Human Resources and Skills Development Canada (HRSDC)). Другий заступник Міністра Джеймс Гілберт розповів українським колегам про досвід комунікацій серед урядових ініціатив, спрямованих на розвиток управління та розгортання соціальних програм та послуг у Канаді. Зокрема, він звернув увагу на те, як правильні комунікаційні рішення можуть допомогти побудувати довіру до цих ініціатив, та розповів про те, чому важливо комунікувати цінності, які сповідує організація. Виконавчий директор з комунікацій Кетрін Елісон та директор з комунікацій Дженіфер Демерс розповіли українським колегам про різні підходи до планування комунікацій, їх ефективні інструменти та канали.

zustrich v ministerstvi 1 d 1500x1119

Того ж дня українські фахівці мали можливість дізнатися більше про роботу Таємної ради (Privy Council Office) – служби, яка фактично виконує функції апарату уряду та Прем’єр-міністра Канади.

PCO2 1500x1125

Експерт з комунікацій Таємної ради Бернард Етцінгер поділився найрізноманітнішими аспектами досвіду PCO у плануванні стратегічних комунікацій Уряду Канади, координації комунікацій через усі урядові установи, розповів про можливі критерії оцінки їх ефективності.

PCO1 1500x1026

PCO3 1500x903

12 липня українські фахівці мали можливість взяти участь у тренінговій сесії зі стратегічного планування комунікацій від експертів Інституту урядування (Institute оf Governance). Останні 25 років ця організація займається наданням консультативних послуг урядам Канади (федерального та місцевого рівнів), урядам інших країн та неурядовим організаціям.

Inst. of G 12.07111 1500x1074

Разом із його віце-президентом Тобі Файфом та експертом Елізабет Сеймур фахівці команди БПД мали можливість отримати практичні навики розроблення комунікаційної стратегії, обговорити усі її складові елементи та індикатори ефективної її реалізації.

Inst. of G 12.07 1500x1121

Цього ж дня українські делегати поспілкувалися із експертом організації “Один Світ” (One World Inc.) Джекі Дейл. Експерт розповіла про важливість інтеграції зусиль із зацікавленими сторонами в процесі реалізації місії та завдань організації, підходи до залученн різних стейкхолдерів до процесу стратегічного планування діяльності, зокрема, і комунікацій.

Mtng with J 12.07 1500x1125

Mtng with J2 12.07 1500x1125

13 та 14 липня українські делегати відвідають Торонто, де плануються зустрічі в Legal Aid Ontario, в YMCA Canada та в 211 Canada & 211 Ontario. Вони поспілкуються про стандарти обслуговування клієнтів, зв’язок між повідомленнями і зацікавленими сторонами, про операційну стратегію та комунікаційні плани, про те, як можна ефективно залучити клієнтів тощо.

logo CBIE

Місію організовано за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який реалізується Канадським бюро міжнародної освіти (CBIE) та фінансується Міністерством міжнародних справ Канади.

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook        YouTube YouTube        Google Google+  тTwitter