назад

14021607 513278245529803 4313707575561947993 n

18 серпня, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Олена Овсинська спільно із спеціалістами центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Чортківської міської ради Тетяною Коберніцькою та Марією Задорожною  взяла участь у інформаційному заході “Знай свої права”, який відбувся в Чортківській міській раді, для дітей із багатодітних, малозабезпечених сімей та діти учасників АТО з метою підвищення їх правових знань. 

Захід проходив у вигляді бесіди, під час якої Олена Овсинська розповіла дітям, що  відповідно до  Загальної декларації прав людини, Конвенції ООН про права дитини,  Конституції та інших законодавчих актів України всі діти на території України, незалежно від будь-яких обставин, мають рівні права і свободи. Фахівець Чортківського місцевого центру зазначила, що кожна людина знаючи свої права може попереджати їх порушення і боротися за їх дотримання. Діти висловлювали власні міркування та погляди стосовно реалізації своїх прав та свобод у повсякденному житті та самостійно виготовили аплікації, на яких зазначили основні права кожної дитини.

Олена Овсинська обговорила із соціальними працівниками питання організації спільних прийомів громадян в центрі соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Чортківської міської ради та залучення спеціалістів Чортківського місцевого центру у правопросвітних заходах, оскільки саме працівники центру соціальних служб організовують роботу із соціально незахищеними категоріями громадян.

Також наголошено, що відповідно до ст.14 Закону України “Про безоплатну правову допомогу” діти-сироти,  діти,  позбавлені батьківського піклування, діти,  які  перебувають  у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів мають право на всі види  правових послуг та можуть звертатися до місцевого центру через їх законних представників.

До Чортківського місцевого центру можна звернутися за адресою: м. Чортків, вул. Шевченка, 54.